Falafler med ærter og mynte
Min egen version af hjemmelavede falafler til de kødfri dage.
De er egnede til at blive frosset ned og passer godt til min broccolisuppe eller sammen med en god salat.
- 4 portioner (ca. 20 falafler), cirka 235 kcal i en portion.
Ingredienser
- 200g tørrede kikærter (736 kcal)
- 1 bundt koriander (~22 Kcal)
- 1 bundt Mynte (~35 Kcal)
- 1 helt hvidløg
- 1 bundt forårsløg
- 100g Grønne ærter (81 kcal)
- 20g fuldkornsmel (68 kcal)
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk salt
- 1 tsk havsalt
Fremgangsmåde
- Læg kikærterne i vand i mindst 12 timer
- Hæk kikærter, løg, krydderurter mv. Jeg foretrækker at bruge en kødhakker
- Rør sammen med mel, krydderier, citronsaft mm.
- Form falaflerne som du ville forme frikadeller med en spiseske
- Steg dem ved middelvarme på en pande med lidt oliven olie
Flere lækre opskrifter
Dette er blot en af mange opskrifter på Mad forandrer