Hjemmelavet (sushi) makiruller – 312 kcal/rulle

Hjemmelavet (sushi) makiruller – 312 kcal/rulle

Jeg har tidligere lagt en opskrift på op sushi-ris med blomkål

I denne opskrift vil jeg vise, hvordan jeg laver to slags makiruller af en traditionel ris-blanding.

De to slags makiruller har næsten samme indhold; Chili ostecreme, agurk, mango og avokado. Den eneste forskel mellem de to slags er den fisk der skal i.

**Bemærk:** Sushi er ikke hurtigt at lave, jeg har efterhånden prøvet det mange gang, og det tager mig ca. 2 timer at lave det.
  • 2 timer

Ingredienser

Ris-blandingen.

  • 500g sushi ris (1740 Kcal)
  • 150ml risvineddike (27 Kcal)
  • 2tsk salt
  • 60g sukker (244 Kcal)
  • 10cm konbu tang
  • Koldt vand

Chili ostecreme:

  • 200g philadelphia light naturell (304 Kcal)
  • 1 forårsløg
  • Krydderier; Chili, paprika, timian, hvidløgssalt, peber mv.

Fyldet:

Fisk:

For at undgå parasitter med mere fra rå fisk, så skal fisken have været dybt frossen i mindst et døgn før brug.

  • 1 tun steak ca. 150g (150 Kcal)
  • 125g laks (113 Kcal)

Grønsager og frugt:

  • 1 Agurk (50 Kcal)
  • 1 1/2 avokado (240 Kcal)
  • 1/2 mango, må ikke være overmoden (135 kcal)
  • 1 bundt forårsløg (50 Kcal)
  • 10 nori tang plader (77 Kcal)

Fremgangsmåde

Ris-blandingen.

  • Skyl risene grundigt. Det nemmeste er, hvis du hælder risene i en stor si og skyller risene under rindende vand fra hanen. Skyl risene til vandet er klart.
  • Læg risene i en skål og dæk med koldt vand.
  • De skal stå i en halv time, jeg plejer at klargøre fyldet imens, se længere nede.
  • Hæld vandet fra risene og skyl en gang til.
  • Kom ris sammen med 5,5 dl. vand og lidt salt i en gryde.
  • Kog det op på høj varme. Når vandet koger skru ned på laveste blus og lad det stå i 20 min. Løft ikke låget imens de koger.
  • Mens du venter på risene: Hæld risvineddike, sukker, salt og lidt peber i en kasserolle og lad det koge op og sluk det igen.
  • Valgfrit: Kom konbu tangen kasserollen og lad det trække til risene er færdige. Tag konbu tangen op igen og smid det ud.

Når risene er færdig kogte:

  • Hæld dem over i en stor skål (gerne en med låg). Hæld forsigtigt risvineddikelagen over risene og vend, indtil lagen er fordelt godt og grundigt.
  • Lad det hvile, evt. med låg, i 15 min.

Chili ostecreme:

  • Hæld osten i en lille skål.
  • Hak/mos forårsløget så fint som muligt.
  • Bland ingredienserne sammen og rør sammen med en gaffel.

Fyldet

Fisk:

For at undgå parasitter med mere fra rå fisk, så skal fisken have været dybt frossen i mindst et døgn før brug.

  • Skær fisken ud i aflange stykker, der er ca. 1cm tyk og 1cm bred.

    Grønsager og frugt:

  • Del forårsløgene i fire stykker på langs.

Skær agurken i samme længde som nori tangen på den lange led. Skær den på langs i fire, fjern kernerne og skær så hver 1/4 i tre dele på langs.

Skrald mangoen og skær den i små aflange stykker.

Tag skallen og stenen ud af avokadoen og skær ligesom mangoen i små aflange stykker.

Rul makirullerne:</strong>

Det behøver ikke, være særlig svært at lave rullerne, hvis du benytter dig af disse små tricks:

– Sørg for du har en skål med koldt vand stående, som du kan dyppe hænderne i. Dette gør at risene ikke klistre så meget til dine hænder.

– Vej ris-blandingen. Så ved du, hvor mange gram du har til hver rulle.

Sådan ruller du:</strong>

Tag én nori og læg den med den ru side opad.

Dyp dine hænger i det kolde vand og tag den mængde ris, der skal på én ruller med dine fugtige hænder.

Læg risene på nori og fordel det uden at mose det ind i tangen, du skal lade 1-1,5 cm i toppen være fri for ris.

Smør forsigtigt ostecremen på risene i en streg fra ventre til højre side.

Læg derefter agurk, avokado, forårsløg, mango og den ene slags fisk på stregen af ostecreme.

Fugt toppen af tangen, som du har holdt fri for ris.

Tag forsigtigt fat i de to hjørner tættest på dig og rul henover fyldet, og rul mod toppen så den fugtede nori kommer på ydersiden.

Tryk forsigtigt rullen sammen, så den får en ensartet tykkelse.

Læg rullen på en tallerken med samlingen nederst.

Rullerne skal helst stå i mindst 15 min, før du skærer dem ud.

Udskæring:

  • Tag en meget skarp kniv og en skål med koldt vand, der er stor nok til knivæggen.
  • Dyp kniven i det kolde vand.
  • Læg rullen på et skærebræt.
  • Skær midt på, kniven skal gøre arbejdet, så du må ikke bruge kræfter på det.
  • Skær i en bevægelse fremad (så du ca. når halvt igennem rullen) og træk tilbage, så du er helt igennem.
  • Skær hver del af rullen midt på, indtil du har otte stykker.

Jeg har regnet den samlede kcal pr. rulle til at være 312 kcal. Så må du selv vurdere, hvor sundt du synes det er 😉

Flere lækre opskrifter

Dette er blot en af mange opskrifter på Mad forandrer