Tomatsuppe
Jeg har altid elsket tomatsuppe, som barn kunne jeg spise mig dårlig i det og gjorde det mere end én gang.
Dette er min egen opskrift som jeg synes har en god balance i smagen.
Den giver 3-4 portioner suppe og er beregnet til at blive spist med tilbehør, fx. kødboller, frikadeller eller salattern.
Det suppe som du ikke spiser, kan fryses ned eller tages med til frokost.
- 3-4 portioner
Ingredienser
- 2 dåse flåede tomat
- 500g cherry tomatter
- 500g alm. tomatter
- 1 bund forårsløg
- 2 grønsags bouillon
- Hvidløg, efter smag
- 1 Chilifrugt
- ½l vand
Fremgangsmåde
- Skær grønsagerne i mindre stykker og kom alle ingredienserne undtagen skyr op i en gryde.
- Kog det op og lad det simre til det hele er udkogt.
- Blend suppen med en stavblender.
- Kog skyren i og rør rundt, lad det simre ved lav varme i et par minutter mere.
- Smag til med salt og peber
- Server suppen, evt. med nogle salattern eller kødboller.
Flere lækre opskrifter
Dette er blot en af mange opskrifter på Mad forandrer