Broccolisuppe

Broccolisuppe

Broccolisuppen er en lækker og nem vegetar suppe som passer til DDVs kostplan. Opskriften er beregnet til to gange aftensmad og kan fryses ned.

  • 2 portioner

Ingredienser

  • 1 helt broccoli
  • 1 porre
  • 4 fed hvidløg
  • 50g skyr
  • 5dl vand
  • 2 dåser butterbeans
  • Krydderier efter smag, fx. salt, peber og chili

Fremgangsmåde

  • Riv/skær broccolien i små stykker, hak hvidløg og snit porren i små stykker.
  • Kom grønsagerne sammen med vandet op i en gryde og kog det med låg på.
  • Når grønsagerne er udkogte, sluk for varmen og blend blandingen, så fint som muligt. Pas på det sprøjter nemt.
  • Lad suppen koge lidt længere. Kom derefter skyren i og rør rundt. Det skulle meget gerne få en flot lysegrøn farve.
  • Smag til med krydderier.
  • Hvis du har tænkt dig at fryse suppen ned, så vent med butterbeans til du skal spise retten.
  • Dåserne med butterbeans åbnes og væsken hældes fra.

  • Derefter varmes butterbeans i suppen i 2 til 5 min ved lav varme.

Flere lækre opskrifter

Dette er blot en af mange opskrifter på Mad forandrer