Broccolisuppe
Broccolisuppen er en lækker og nem vegetar suppe som passer til DDVs kostplan. Opskriften er beregnet til to gange aftensmad og kan fryses ned.
- 2 portioner
Ingredienser
- 1 helt broccoli
- 1 porre
- 4 fed hvidløg
- 50g skyr
- 5dl vand
- 2 dåser butterbeans
- Krydderier efter smag, fx. salt, peber og chili
Fremgangsmåde
- Riv/skær broccolien i små stykker, hak hvidløg og snit porren i små stykker.
- Kom grønsagerne sammen med vandet op i en gryde og kog det med låg på.
- Når grønsagerne er udkogte, sluk for varmen og blend blandingen, så fint som muligt. Pas på det sprøjter nemt.
- Lad suppen koge lidt længere. Kom derefter skyren i og rør rundt. Det skulle meget gerne få en flot lysegrøn farve.
- Smag til med krydderier.
- Hvis du har tænkt dig at fryse suppen ned, så vent med butterbeans til du skal spise retten.
-
Dåserne med butterbeans åbnes og væsken hældes fra.
- Derefter varmes butterbeans i suppen i 2 til 5 min ved lav varme.
Flere lækre opskrifter
Dette er blot en af mange opskrifter på Mad forandrer