Hjemmelavede rodfrugtchips
Jeg arbejder stadig på at få dem perfekte, men dette er hvad jeg er kommet frem til indtil videre:
Resultatet vejer ca. 1/10 af de rå rodfrugter, så hvis du vil have 100 gram så skal du bruge 1000 gram rodfrugter.
Ingredienser
- Rødbeder
- Pastinaker
- Gulerøder
- Salt, andre krydderier efter smag
- Kogende vand
Redskaber:
- Mandolinjern til tyndeskiver
- Skål der kan tåle kogende vand
- El-kedel
- Grillbakker med dryp riller
Fremgangsmåde
- Riv rodfrugterne på mandolinjernet, helst ikke mere end 1 mm i tykkelse. (Stykkerne bør være så bredde som muligt de helt smalle bliver ikke ret gode).
- Bland krydderier.
- Kom rodfrugterne og krydderierne i en skål.
- Hæld det kogende vand over.
- Lad det det og trække i mindst 15 min.
- Varm oven op på 200 grader.
- Fordel rodfrugter på grillbakkerne i et lag, de må ikke dække hinanden.
- Bag dem til de er sprøde, ca. 10 min, men hold godt øje med dem, de bliver nemt brændte.
Flere lækre opskrifter
Dette er blot en af mange opskrifter på Mad forandrer