Lækkert bananbrød

Lækkert bananbrød

Velsmagende hjemmebagt bananbrød efter egen opskrift.

Banan giver brødet en god smag og konsistens. Brødet passer godt til både morgenmaden og frokosten.

  • 2 brød
  • 15 min og 1 times hævning
  • 15 min ved 200°

Ingredienser

  • 50g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 2 overmodne bananer
  • salt
  • 50g blødt smør
  • 500g Hvedemel
  • 200g Fuldkorns hvedemel
  • 30-50g tørrede tranebær.
  • 3-4 tsk sukker.

2 brødforme med bagepapir.

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i vandet.
  • Rør banan og smør ud i vandet.
  • Kom mel, salt og sukker i.
  • Ælt dejen på maskine ved høj hastighed i 5-6 minutter.
  • Kom tranebær i og rør det ved middel hastighed i 2 minutter.
  • Del dejen i to lige store dele og læg dem i brødformene.
  • Lad det hæve et lunt sted i en times tid.
  • Bag det ved 200° i 10 minutter, tag brødet ud af formene og lad det få ~5 minutter mere.

Flere lækre opskrifter

Dette er blot en af mange opskrifter på Mad forandrer