Lækkert bananbrød
Velsmagende hjemmebagt bananbrød efter egen opskrift.
Banan giver brødet en god smag og konsistens. Brødet passer godt til både morgenmaden og frokosten.
- 2 brød
- 15 min og 1 times hævning
- 15 min ved 200°
Ingredienser
- 50g gær
- 2 dl lunkent vand
- 2 overmodne bananer
- salt
- 50g blødt smør
- 500g Hvedemel
- 200g Fuldkorns hvedemel
- 30-50g tørrede tranebær.
- 3-4 tsk sukker.
2 brødforme med bagepapir.
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet.
- Rør banan og smør ud i vandet.
- Kom mel, salt og sukker i.
- Ælt dejen på maskine ved høj hastighed i 5-6 minutter.
- Kom tranebær i og rør det ved middel hastighed i 2 minutter.
- Del dejen i to lige store dele og læg dem i brødformene.
- Lad det hæve et lunt sted i en times tid.
- Bag det ved 200° i 10 minutter, tag brødet ud af formene og lad det få ~5 minutter mere.
Flere lækre opskrifter
Dette er blot en af mange opskrifter på Mad forandrer