Friskbagt brød til morgenmad og frokost
Jeg er som så mange andre offentligt ansatte, sendt på hjemmearbejde pga. COVID-19. Derfor har det været nødvendigt for mig, at gøre en ekstra indsats for at passe kosten, så jeg ikke falder for meget i.
I den forbindelse har jeg lavet brød til morgenmad og frokost til et par af dagene.
Denne opskrift er velegent til både morgenmad og frokost. Den rå dej kan fryses ned og bages inden måltidet.
- ~10 boller
- 15-20 minutter
- 10-15 minutter ved 200°
Ingredienser
- 2 dl lunket vand
- 1 æg
- 400g hvedemel
- 100g ølandshvedemel
- 2 dl 5 kornsblanding
- 50g gær
- 50g smør
- salt
Det er bedst, at ælte dejen på maskine.
Fremgangsmåde
- Blødgør smør, det skal ikke smeltes.
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt salt, smør, æg og 5 kornsblandingen.
- Rør lidt efter lidt mel i.
- Ælt dejen i ~7 minutter.
Del dejen i op stykker af ~100g og form dem til boller.
Hvis de skal fryses
- Frys dem ned, uden at hæve dem først.
- Bag dem direkte fra fryseren ved 200° i varmluftsovn i 12-15 minutter.
Hvis de skal bages med samme
- Hæves et lunt sted i 40 minutter.
- Bag dem i 10-12 minutter ved 200° i varmluftsovn.
Flere lækre opskrifter
Dette er blot en af mange opskrifter på Mad forandrer